CURSUS (start 27 mrt, 3 dagen) - De vrouw, menstruatie en overgang - Breda

Module
De vrouw
Menstruatie en overgang

Tijdsduur
Dit is een 3-daagse module. De lesdagen duren van 10.00 tot 17.00 uur.

Algemeen
In deze module gaan we in op verschillende fases in het leven van de vrouw. Veel van de klachten waar vrouwen mee komen in de voetreflexpraktijk zijn gynaecologisch van aard. Menstruatie, overgang en de menopauze kunnen samen gaan met allerlei  symptomen, die veel invloed hebben op haar fysieke en emotionele toestand.

Inhoud van de module
In de ochtenden wordt de theorie besproken en in de middagen worden de massages getraind. In de module komt onder andere het volgende aan bod:

De fysiologie van de vrouw bekeken van uit de Westerse visie; de invloed van de hormonen
De fysiologie van de vrouw bekeken vanuit de geheel eigen visie van de Traditionele Chinese geneeskunde
Het behandelen van vrouwenklachten volgens de Chinese
Het combineren van de Westerse en Chinese visies en behandelmethodes zodat je inzicht krijgt  in de samenhang van de klachten en je de vrouw optimaal kunt begeleiden in het overgaan van de ene fase naar de andere.
Menstruatieklachten: PMS en pijn bij de menstruatie.
Overgangsklachten, zoals o.a. opvliegers, nachtzweten en vermoeidheid
Massages die bestaan uit een combinatie van Chinese en westerse massagetechnieken en gericht zijn op PMS, pijnlijke menstruatie en overgangsklachten. Ofwel massage bij Lever Qi stagnatie, Bloedleegte en Yin leegte
Praktische ondersteunende adviezen
Enkele effectieve acupunctuurpunten om de massages te ondersteunen of om als huiswerk mee te geven.
Voor wie? 
Voor iedereen die zich verder wil verdiepen in de behandeling van vrouwenklachten. Omdat basiskennis van de reflexzones vereist is, is het noodzakelijk dat je minimaal een jaar voetreflexopleiding genoten hebt en enige kennis hebt van de functies van de chinese organen.

Studiemateriaal
We werken met authentiek gecertificeerd lesmateriaal. Bij deze workshop zit een uitgebreide syllabus waarin alle informatie over de vrouw en de bijbehorende ziektebeelden diepgaand zijn uitgewerkt.  De totaal concept massagebehandelingen staat stap voor stap zijn uitgeschreven. Hierdoor kun je thuis meteen aan de slag.  De syllabus kan dan ook prima als naslagwerk gebruikt worden.

Kosten 
€ 355 inclusief syllabus en digitaal certificaat.
De betaling van deze cursus gaat direct via iDEAL of Bancontact (België).

Accreditatie
De module is geaccrediteerd door de BATC,  VNRT, LVNT, CAT en de FAGT.

Docent 
Els Matthijssen

Via de button ‘inschrijven’ meld je je eenvoudig aan voor de workshop. Mocht je vragen hebben kun je contact met ons opnemen via 076-8200241 of mail naar info@totalhealth.eu.

Terug naar overzicht