Amersfoort - Workshop vrouwen en overgang: Kom er voor uit!

Van 6 tot 12  april vindt de Week van de Overgang plaats. MIND Korrelatie organiseert samen met de organisatoren van de Week van de overgang op 9 april een workshop over vrouwen en de overgang. Met als doel om de overgang als levensfase op de kaart te zetten.
Verschillende organisaties en professionals geven de week samen inhoud, gezicht en gewicht. Zo wordt de overgang gewoon bespreekbaar.

Graag nodigen wij jullie uit voor deze workshop.

Locatie: Huis voor de Gezondheid (gebouw de Argonaut), Stationsplein 125, Amersfoort 

15.30uur   ontvangst 

16.00uur   workshop en informele uitwisseling door Hanneke Molenaar, overgangsconsulente

17.00uur   napraten met hapje en drankje


Elke vrouw komt in de overgang; dat is een natuurlijk gegeven. De leeftijd waarop het begint, wat en hoeveel je ervan merkt en wanneer het over is, verschilt van vrouw tot vrouw. De gemiddelde leeftijd waarop vrouwen in de overgang komen is 45. Vrouwen zijn gemiddeld 5 tot 12 jaar in de overgang.    

De overgang is nog steeds een taboe, er wordt weinig over gesproken. Zowel door vrouwen zelf als door zorgprofessionals waar vrouwen komen met klachten. Het patroon van klachten wordt vaak niet herkend als (begin van) de overgang. De landelijke week van de overgang heeft als doel de overgang beter bespreekbaar te maken en de zorg en begeleiding tijdens dit zogenaamde kantelpunt in elk vrouwenleven te verbeteren.

 

MIND | Korrelatie biedt je de workshop graag aan als partner van de week van de overgang

Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst (vrouwen en mannen) bij Hanneke van Ommen, via hanneke.vanommen@wijzijnmind.nl
We hopen je te ontmoeten op donderdag 9 april a.s.

De events gaan deze week vanzelfsprekend niet door. Wel kun je je gewoon aanmelden.
De organisator zal op een later moment contact met je opnemen om een nieuwe datum te prikken. 

Is het een interne/besloten bijeenkomst? Dan hoef je niet te reageren.

Terug naar overzicht